Verschillende soorten gordijnen waaruit je kunt kiezen

Een gordijn kan een kamer mooier maken. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat gordijnen prominent aanwezig zijn en dat houdt ook in dat bij het maken van de verkeerde keuzes het uiterlijk van je interieur er niet beter op wordt. Als je op zoek gaat naar gordijnen kom je ook tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Niet alleen in materialen en kleuren, maar ook in de functies van het gordijn. In onze blog vertellen we meer over de verschillende soorten die er zijn en waar je op moet letten als je nieuwe raambekleding gaat uitzoeken.

Gordijnen in uiteenlopende kleuren

Gordijnen zijn in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar en het spreekt voor zich dat je de kleur kiest die je het mooiste vindt. Maar zo simpel is het jammer genoeg niet! De kleur is ontzettend belangrijk, want een gordijn moet wel bij de rest van het interieur passen. Kijk ook goed naar welke kleuren je in huis hebt. Dan weet je al snel genoeg of je voor raambekleding in een uitgesproken of juist een lichte kleur moet kiezen. Wil je zeker weten dat je wel de juiste keuze maakt? Neem dan gratis staaltjes mee of bestel deze online bij een aanbieder. Dan kun je thuis en op je gemak controleren of de kleur die je op het oog hebt ook past.

Verschillende soorten gordijnen

Het ene gordijn is het andere niet en je kunt kiezen uit verschillende soorten gordijnen. Kies je bijvoorbeeld voor overgordijnen in combinatie met een vitrage of ga je voor verduisterende raambekleding? Of kies je voor inbetweens die wel voor voldoende privacy zorgen, maar die wel genoeg licht binnenlaten en ervoor zorgen dat jij naar buiten kunt kijken. De keuze die je maakt is natuurlijk afhankelijk in wat je wilt. Vooral mensen die veel thuiswerken of op de dag veel televisie kijken kiezen sneller voor verduisterende gordijnen zodat ze geen last hebben van lichtinval in een beeldscherm of monitor.

De verschillende materialen

Gordijnen worden ook van verschillende materialen gemaakt en het materiaal zorgt ervoor dat je ze op een bepaalde manier kunt ophangen. Je kunt kiezen voor gordijn van velours of linnen, maar je kunt ook kiezen voor gordijnen die van een materiaal zijn gemaakt die voor een mooi kreukel effect zorgen. Je hebt ook keuze uit bijvoorbeeld een glanzende kleur of juist een matte kleur die beter bij het interieur past. In dat opzicht is de keuze enorm en het is ook enorm belangrijk om wel de juiste keuze te maken! Want het materiaal kan evenals de kleur een kamer maken of breken.

Gordijnrails of roede kopen

Wees je er ook van bewust dat je de juiste gordijnrails of roede nodig hebt, want een gordijn moet je wel kunnen ophalen. Ieder soort gordijn vraagt om een ander systeem en ook de lengte en het gewicht van de gordijnen spelen een rol in de keuzes die je maakt. Kies je voor een overgordijn met een vitrage? Dan heb je bijvoorbeeld een gordijnrails met dubbele sporen nodig en je hebt weer een roede nodig wanneer je kiest voor gordijnen die je aan de lus kunt ophangen. Misschien wil je wel gordijnen die je elektrisch kunt openen en sluiten of zoek je een minimalistische rails die niet zichtbaar is. In dat opzicht heb je genoeg keuze als je voor gordijnrails gaat shoppen.