TV meubel zwevend versus een gewoon meubel

Als je het fijn vindt om je tv op een kast te zetten in plaats van deze op te hangen aan de muur dan heb je de keuze uit verschillende soorten meubels. Je kunt een staand model tv kast kiezen. Je kunt ook TV meubel zwevend kiezen. Beiden kasten geven je tv de ruimte om stevig op te staan en bieden opbergruimte voor tv accessoires en andere spullen. Toch zijn de kasten wezenlijk anders. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook in gebruik. Meubels koop je niet elke dag en tegen het meubel dat je kiest moet je jarenlang aankijken. Daarom is het van belang om een meubel te kiezen dat bij je past en dat je echt mooi vindt. In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen een hangend meubel en een staande tv kast. Zo kies jij, zonder moeite, de kast waar jij blij van wordt en waar je nog jaren plezier van hebt.

Makkelijk poetsen onder een zwevend meubel

Eén van de grootste voordelen van een TV meubel zwevend is dat de kast de grond niet raakt. Dat maakt het schoonhouden van de ruimte onder en rondom de kast een stuk makkelijker. Je kunt met een stofzuiger gewoon onder de kast stofzuigen en je hebt nooit meer last van stof onder de kast dat je moeilijk weg kunt halen. Ook met een dweil kun je moeiteloos onder de kast dweilen. Als je kleine kinderen hebt is een zwevende kast helemaal fijn. Komt het regelmatig voor dat er allemaal klein speelgoed onder de kast verdwijnt? Met een zwevende kast is dat onmogelijk en raakt je kind geen dierbare spulletjes meer kwijt.

TV meubel zwevend oogt kleiner

Een TV meubel zwevend oogt kleiner dan een tv meubel dat op de grond staat. Dat is handig als je woonkamer niet heel groot is. Een meubel dat niet op de vloer rust oogt ruimtelijk en maakt je kamer optisch groter en geeft een ruimtelijke sfeer in een kamer. Als je op je slaapkamer een tv wilt zetten is een tv meubel de ideale oplossing. Waar een grote kast dan niet past, kan een zwevende kast prima passen in de ruimte. Als je een grote kamer hebt dan kun je kiezen voor zowel een zwevende als een staande kast voor de tv. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur wat je mooier of praktischer vindt.

Met een zwevend meubel lijkt je kamer groter

Een TV meubel zwevend past in elke ruimte, groot of klein. In een kleine kamer helpt een zwevend model om je kamer groter te doen lijken. Een staande tv kast ziet er dan vaak erg pompeus uit en laat de ruimte er kleiner uitzien. Een TV meubel zwevend past in elke kamer. Het is een slimme oplossing voor de slaapkamer. Een staande kast voor de tv komt vooral tot zijn recht in een kamer met wat meer ruimte en waar weinig kasten staan. Beide kasten zijn handig om je tv op te zetten en om spullen in op te ruimen.