De voordelen van het laten plaatsen van vouwgordijnen 

Vouwgordijnen kennen vele voordelen. Een van deze voordelen is dat vouwgordijnen direct zorgen voor sfeer en gezelligheid in de kamer. Daarnaast is deze vorm van raambekleding eenvoudig te bedienen. Door aan het koord naast het gordijn te trekken kun je het gordijn eenvoudig omhoog doen of naar beneden halen. Hiermee kun je de kamer meer privacy geven en het licht buiten houden. De gordijnen hebben in de meeste gevallen een zeer aantrekkelijke prijs en zijn eenvoudig te monteren. Daarnaast heb je ontzettend veel keuze in verschillende materialen en kleuren zodat de vouwgordijnen perfect aansluiten bij de stijl van de kamer. Dit type gordijn past prima thuis in de woonkamer, de slaapkamer of de babykamer. Wanneer de kiest voor dit type gordijn in de slaapkamer dien je er rekening mee te houden dat er nog wel licht naar binnen komt. Voor een volledig donkere kamer kun je ervoor kiezen om nog een extra gordijn te plaatsen.

Extra dikke voering bij de aanschaf van vouwgordijnen 

Vouwgordijnen staan erom bekend dat ze lichtdoorlatend zijn. Door te kiezen voor een voering kun je flink besparen op je energiekosten. Dit komt doordat je de kou buiten de deur kunt houden en de warmte in de kamer. Daarnaast kan er niet meer naar binnen worden gekeken van buitenaf wanneer je een dunnere stof kiest voor je gordijnen. Een extra voering geeft meer privacy en bespaard op den duur in de portemonnee. De verwarming hoeft minder hard aan te staan in de winter en de airco hoeft minder vaak aan in de zomer met de toevoeging van een voering. Dit is dus goed om mee te nemen wanneer je ervoor kiest om dit type gordijn in huis te halen. Ook kan een gordijn met voering prima worden gebruikt in de slaapkamer doordat niemand naar binnen kan kijken en het licht wordt beter tegengehouden dan een gordijn zonder voering. 

De verschillende soorten kettingsystemen voor het gordijn

Bij de aanschaf van vouwgordijnen kun je niet alleen de stof en de voering kiezen maar ook de afmetingen en de kleur van de ketting. Het kettingsysteem is het systeem waarmee je de vouwgordijnen kunt bedienen. Je kunt zelf de kleur kiezen voor deze ketting zodat deze mooi aansluit bij de kleur van de stof en de rest van de kamer. Het verzwaarde onderlat in de stof zorgt ervoor dat het gordijn stabiel blijft hangen en mooi in de plooi valt. Zo heb je nooit last van kreukels en hoef je de vouwgordijnen niet te strijken voor een strak resultaat. Na de installatie van de gordijnen heb je hier vrijwel geen omkijken meer naar en je kunt hier jarenlang met veel plezier van profiteren. Zo hou je pottenkijkers buiten de deur en bepaal je eenvoudig zelf hoeveel licht je in de kamer wilt. Een knusse, betaalbare en praktische oplossing voor vele kamers in de woning. Er zijn diverse stoffen te vinden voor ieder budget zodat er voor iedere portemonnee een passende raamdecoratie is.

Kijk ook eens op Tomasso Tables