Drie redenen om de aankoop van sfeerhaarden te overwegen

Zijn sfeerhaarden de moeite waard om te overwegen om aan te kopen of niet? Dit is een vraag die je vandaag de dag ontzettend vaak gesteld hoort worden. Het antwoord op die vraag kan eigenlijk alleen maar een volmondige ja zijn. Het is dan ook in de praktijk zo dat je bij het aankopen van een dergelijke haard bent verzekerd van een aantal niet onbelangrijke voordelen. Wil jij graag ontdekken om welke voordelen het dan precies gaat? Wij hebben de drie belangrijkste al voor je uitgezocht en willen ze alvast bijzonder graag hieronder aan je voorstellen. 

1.) Sfeerhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

In eerste instantie geldt voor sfeerhaarden dat ze aangekocht kunnen worden in tal van verschillende uitvoeringen. We maken hierbij in eerste instantie een onderscheid tussen de volgende opties:

  • Elektrische haarden;
  • Gashaarden;
  • Gelhaarden;
  • Haarden die werken met bio-ethanol; 

Voor welke van deze sfeerhaarden jij gaat kiezen zal worden bepaald door de persoonlijke voorkeuren waarover je beschikt. Wat dit betreft zou je dan bijvoorbeeld kunnen denken aan het voordeel van een elektrische haard. Deze valt bijvoorbeeld zowel aan te kopen met als zonder verwarmingselement. Voor haarden met bio-ethanol geldt dan weer logischerwijs dat ze geen elektriciteit verbruiken, etc. Hoe dan ook zal je voordat je tot aankoop over gaat dus even grondig de verschillende soorten haarden met elkaar willen vergelijken. 

Hou er rekening mee dat niet alleen het type sfeerhaard een belangrijk aandachtspunt is. Dat geldt immers eveneens voor het design waarover ze beschikt. Op dit vlak kan je zowel kiezen voor een klassiek als voor bijvoorbeeld een modern of een landelijk exemplaar. Ook de mogelijkheden op dit vlak zijn duidelijk als ontzettend uitgebreid te beschrijven. 

2.) Je creëert meer sfeer, maar ook extra warmte in je woning 

Door het aanschaffen van één van de verschillende sfeerhaarden die op de markt aanwezig zijn zal je tot de vaststelling komen dat je eigenlijk kan rekenen op twee voordelen die in één klap in je woning gerealiseerd kunnen worden. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat voor een dergelijke haard geldt dat ze meteen kan zorgen voor heel wat meer sfeer en gezelligheid. Dat is echter niet alles. In het merendeel van de gevallen doen sfeerhaarden immers ook dienst als extra bron van verwarming. Dit betekent dat je zomaar ook kan genieten van wat extra warme temperaturen in je woning. 

3.) Je kan ze zeer eenvoudig in een wand laten wegwerken

Finaal is het zo dat je er bij het aankopen van sfeerhaarden op kan rekenen dat je ze op verschillende manieren in je woning kan integreren. Je zou er wat dit betreft dan ook bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een zogenaamd inbouw exemplaar aan te schaffen bij Ambiance Haarden. Voor een dergelijk exemplaar geldt dat ze zeer eenvoudig kan worden verwerkt in bijvoorbeeld een zogenaamde cinewall. Daar kan ze dan samen in worden geïntegreerd met een televisie naar keuze. Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een vrijstaand exemplaar wanneer je voorkeur daar naar uitgaat. Deze exemplaren zijn doorgaans wel wat duurder, maar vormen ook een opvallend element in je interieur.