Wat kost een waterontharder kopen?

underwater photography of water bubbles

In bijzonder veel woningen wordt er vandaag de dag de keuze voor gemaakt om een waterontharder te kopen. Het betreft hier een handig systeem welke het mogelijk maakt om het water te ontkalken. Op deze manier kan je rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Voordat je kan genieten van deze voordelen is het vanzelfsprekend dat je een bepaalde investering zal moeten doen. Voor een dergelijke investering geldt dat ze gelukkig in de praktijk heel wat beter meevalt dan je mogelijks in eerste instantie zou vermoeden. Wil je graag alles te weten komen over wat kost een waterontharder? Dan is het doornemen van de onderstaande informatie een aanrader.

Hoe komt de prijs van een waterontharder tot stand?

Wanneer je op het punt staat om een waterontharder te kopen is het vanzelfsprekend dat je daarbij rekening zal willen houden met de kosten die daaraan verbonden zijn. Wat deze kosten betreft is het van belang om te weten dat deze in de praktijk worden bepaald door verschillende zaken. Het gaat hierbij dan meer concreet om de onderstaande:

  1. Het soort waterontharder waar je voor gaat kiezen;
  2. De capaciteit waar de waterontharder over beschikt;
  3. Het vereiste onderhoud van de waterontharder;
  4. Het merk van de waterontharder die je wenst te kopen;
  5. De installatie evenals de installateur waar je een beroep op doet;

Wat kost een waterontharder is dus een vraag die niet zomaar even op één, twee, drie kan worden beantwoord. Dit is simpelweg afhankelijk van ontzettend veel verschillende factoren waar in de praktijk uiteraard allemaal de nodige aandacht aan moet worden besteed. 

Wat kost een waterontharder gemiddeld?

Wel is het natuurlijk zo dat we een globaal antwoord kunnen geven op de vraag ‘wat kost een waterontharder’. Het is immers zo dat er wel zoiets bestaat als een gemiddelde kostprijs waar deze systemen over kunnen beschikken. Wat dit betreft moet er in eerste instantie een onderscheid worden gemaakt tussen de systemen die werken met zout enerzijds en zonder zout anderzijds. Voor de exemplaren die werken op zout kan een onderscheid worden gemaakt tussen:

  1. Een elektronisch exemplaar voor een prijs van 1.600 à 2.000 euro;
  2. Een mechanisch exemplaar voor een prijs van 1.000 à 1.4000 euro;

Kies je voor een waterontharder die werkt zonder zout? Dan zijn er maar liefst vier verschillende mogelijkheden verkrijgbaar op de markt waar een keuze tussen kan worden gemaakt. In dit geval zijn de kosten gelegen tussen de 30 euro voor een magnetische waterontharder en 1.900 euro voor een exemplaar waarbij sprake is van een CO2-injectie. De keuze is uiteraard geheel aan jou. 

Is een waterontharder een goede investering of niet?

Nu de vraag wat kost een waterontharder voor een groot deel werd beantwoord is het ook interessant om even concreet te gaan bepalen of dit nu in de praktijk wel of niet een goede investering is. Dat is het absoluut. Er zijn ontzettend veel voordelen verbonden aan het gebruik van een waterontharder wat ervoor zorgt dat er niet alleen kan worden bespaard op heel wat kosten, bovendien is het zo dat ook voor het menselijk lichaam een zeer interessante keuze vormt.